Om Viking Beds

Svensk design när den är som skönast

 Återhämtning genom genuint hantverk från Småländska höglandet

Med rötterna i möbelriket har viljan att skapa bra sängar funnits i Viking Beds of Swedens anda redan från starten. Entreprenörsandan och passionen för att tillverka de bästa sängarna sitter därmed i väggarna. Företagets fabrik ligger placerad mitt i de småländska skogarna, närmare bestämt i Ekenässjön på småländska Höglandet. Ut från fabriken i Ekenässjön kommer svensk design när den är som skönast!

Viking

För oss är det självklart att ligga i framkant när det gäller ny teknologi och modern design. För oss handlar design om att hitta en vacker form och samtidigt få ut mesta möjliga komfort. Varje säng hos Viking Beds är resultatet av en arbetsprocess och produktionskedja i sökandet efter den perfekta sömnen. Då vi bygger, monterar och testar varje säng in i minsta detalj, ja då vågar man också lova att sängen håller. Vikingbed lämnar därför generösa garantier med hela 25-års garanti mot ram- och fjäderbrott, samt 5-års garanti på motorer till ställbara sängar. SVERIGES FINASTE SÄNGAR Genom att fortsätta med våra sunda värderingar och vår produktion av kanske Sveriges finaste sängar, mitt i de småländska skogarna, vill vi fortsätta vår utvecklande resa mot framgång, tillsammans!

Historia

Med rötterna i möbelriket har viljan att skapa bra sängar funnits i Viking Beds of Swedens anda redan från starten. Entreprenörsandan och passionen för att tillverka de bästa sängarna sitter därmed i väggarna. Företagets fabrik ligger placerad mitt i de småländska skogarna, närmare bestämt i Ekenässjön på småländska Höglandet. Ut från fabriken i Eknässjön kommer svensk design när den är som skönast!

Företaget

Att jobba som ett svenskt företag idag är ganska få förunnat. Omvärldens konkurrens är hård och det är många företag som slåss på marknaden. Att vi på Viking Beds är ett företag där största delen av produktionen fortfarande finns runt om på det småländska Höglandet är ett kraftprov. Att just vi lyckats med denna bedrift är fantastiskt, och är något vi är väldigt stolta över. 

Varje säng från oss är ett genuint hantverk och resultatet av en arbetsprocess i sökandet efter den perfekta sömnen. Därför lägger vi mycket tid och energi på att till exempel se hur nya typer av material kan kombineras med traditionellt hantverk. Att vår fabrik på småländska Höglandet har många skickliga sängbyggare som är smålänningar med sunt förnuft i generna, gör det självklart att inte tillverka sängar som är dyrare än nödvändigt.

För att skapa en riktigt bra säng krävs kunskap om material, anatomi, design och konstruktion. På Viking Beds of Sweden har vi samlat de främsta inom dessa områden. När produktutvecklingsgruppen får en idé, diskuterar man i samråd med konstruktörer, inköpare, designers och tapetserare om hur man på bästa sätt ska kunna ta fram den nya produkten. Sakerna man tittar på är ramen, pocketresårer, stoppningsmaterial och slutligen tyg och tillbehör. Vi jobbar nära teamen emellan. Tack vare den viktiga närheten kan vi få en idé på morgonen för att sedan ha en prototyp färdig på eftermiddagen. Flexibiliteten i vårt produktionssystem och erfarenheten hos våra medarbetare är det som gör Viking Beds of Sweden möjligt – det tillsammans med vår ständiga strävan efter högsta kvalitet.

Fabriken

Att jobba som ett svenskt företag idag är ganska få förunnat. Omvärldens konkurrens är hård och det är många företag som slåss på marknaden. Att vi på Viking Beds är ett företag där största delen av produktionen fortfarande finns runt om på det småländska Höglandet är ett kraftprov. Att just vi lyckats med denna bedrift är fantastiskt, och är något vi är väldigt stolta över.

Med rötterna i Möbelriket har viljan att skapa bra sängar funnits i Viking Beds of Swedens anda redan från starten. Passionen för att tillverka de bästa sängarna sitter därmed i väggarna. Vår fabrik ligger placerad mitt i de småländska skogarna, närmare bestämt i Ekenässjön på småländska Höglandet. I fabriken arbetar cirka 30 personer med tillverkningen. Varje säng som tillverkas limmas här och byggs ihop för hand med största möjliga omsorg. När sängramen väl finns på plats tar duktiga möbeltapetserare vid. Ett gediget hantverk med egen tillverkning från A till Ö

När man bygger, monterar och testar varje säng in i minsta detalj, ja då vågar man också lova att sängen håller. Därför lämnar vi på Viking 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott, samt 5 års garanti på motorer till ställbara sängar.