Om Viking Beds

Svensk design när den är som skönast

 Återhämtning genom genuint hantverk från Småländska höglandet

Med rötterna i Möbelriket har viljan att skapa bra sängar funnits i Viking Beds of Swedens anda redan från starten. Entreprenörsandan och passionen för att tillverka de bästa sängarna sitter därmed i väggarna. Företagets fabrik ligger placerad mitt i de småländska skogarna, närmare bestämt i Ekenässjön på småländska Höglandet. 

REDIGA SMålänningar

Vi smålänningar är ett envist släkte. Har vi bestämt oss för något så ska det mycket till för att vi ska ändra oss. Så när vi för tjugo år sedan bestämde oss för att tillverka sängar så var det förstås på småländskt vis – sängar av högsta kvalitet och komfort byggda med genuint hantverkskunnande. Och i traditionell småländsk anda är våra sängar prissatta så att så många som möjligt ska kunna njuta av en god natts sömn. Kalla det gärna “sömn på småländska”.

Det småländska arvet är med oss än idag – tjugo år senare. Klurigheten, eller innovation som det kallas idag, är vår ledstjärna i allt vi gör. Hur vi designar våra sängar, hur vi bygger dem och hur vi ser till att de når våra kunder med minsta möjliga miljöpåverkan. På ren småländska gör vi det “redigt”.

en sund sömn

Alla våra sängar är konstruerade för att ge din kropp maximal komfort och återhämtning. Vi ser till att i möjligaste mån använda miljöcertifierade material och vi är måna om att våra sängar ska gå att återvinna när det är dags och vi tänker till när det gäller logistik och transporter.

Våra sängar är inte bara sköna att sova i. Med stor valfrihet när det gäller komfort, tyger, färger och inbyggda tekniska lösningar blir din säng mer än en vanlig möbel. Och eftersom vi tillbringar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen bör det inte finnas någon som helst tvekan om att det är viktigaste möbeln i våra hem. Våra sängar är mer än bara en plats att sova på om natten, det är en investering för ett hälsosamt liv.

Företaget

Att jobba som ett svenskt företag idag är ganska få förunnat. Omvärldens konkurrens är hård och det är många företag som slåss på marknaden. Att vi på Viking Beds är ett företag där största delen av produktionen fortfarande finns runt om på det småländska Höglandet är ett kraftprov. Att just vi lyckats med denna bedrift är fantastiskt, och är något vi är väldigt stolta över. 

Varje säng från oss är ett genuint hantverk och resultatet av en arbetsprocess i sökandet efter den perfekta sömnen. Därför lägger vi mycket tid och energi på att till exempel se hur nya typer av material kan kombineras med traditionellt hantverk. Att vår fabrik på småländska Höglandet har många skickliga sängbyggare som är smålänningar med sunt förnuft i generna, gör det självklart att inte tillverka sängar som är dyrare än nödvändigt.

För att skapa en riktigt bra säng krävs kunskap om material, anatomi, design och konstruktion. På Viking Beds of Sweden har vi samlat de främsta inom dessa områden. När produktutvecklingsgruppen får en idé, diskuterar man i samråd med konstruktörer, inköpare, designers och tapetserare om hur man på bästa sätt ska kunna ta fram den nya produkten. Sakerna man tittar på är ramen, pocketresårer, stoppningsmaterial och slutligen tyg och tillbehör. Vi jobbar nära teamen emellan. Tack vare den viktiga närheten kan vi få en idé på morgonen för att sedan ha en prototyp färdig på eftermiddagen. Flexibiliteten i vårt produktionssystem och erfarenheten hos våra medarbetare är det som gör Viking Beds of Sweden möjligt – det tillsammans med vår ständiga strävan efter högsta kvalitet.

kunskap som växer

Vi strävar alltid efter att bli bättre. Genom att vi utbildar oss och delar med oss av våra kompetenser växer vår kunskap dag för dag. Därför vågar vi påstå att det är få som vet mer om sängar än vi.

För att behålla den positionen utmanar vi oss själva genom att ständigt försöka bli bättre på det som är vårt mål – att designa och tillverka Sveriges bästa sängar. I tjugo år har vi sett vår kunskap växa och det tänker vi fortsätta med. Vår kunskap är våra kunders trygghet – vi är smålänningar du kan lita på.

en naturlig närhet

Alla människor ger avtryck på vår gemensamma miljö. Vi gillar att tänka på hur vi hela tiden kan förbättra vårt arbete och hur vi kan minska vårt eget avtryck. Ett resultat av detta är att vi i största möjliga mån arbetar med lokala underleverantörer och skapar nära samarbeten, vilket hjälper oss att hålla nere våra transportbehov.

För miljöns skull vill vi gärna överträffa de lagar och regler som gäller – gärna med råge. Det är därför vi med rent samvete kan säga att våra sängar faktiskt är närproducerade från de småländska skogarna. Och det är vi väldigt stolta över.

plats för personlighet

Hos oss spelar det roll hur vi är som personer. Alla har sina egna personligheter och personliga egenskaper. Några av dem har vi även gemensamt som ansvar, engagemang och noggrannhet.
Och även om vi inte delar alla egenskaper ser vi skillnaderna med positiva ögon och tar vara på våra olikheter i det lag vi bygger sedan tjugo år.

Beröm och feedback av olika slag ser vi som en naturlig del i vår utveckling. Det ger kraft och energi för att tillsammans förbättra Viking Beds position och stärka konkurrenskraften. Här finns
plats för personlig utveckling!