Adelsö Continental

 

adelsö continental

7 zoner

3 pocketlager med svårslagen komfort

 

Vår exklusivaste continentalsäng, kompromisslös i sin utformning och med underbar svårslagen komfort.  En säng för dig som vill ha det lilla extra! Resårsystemet är uppbyggt av pocketresårer i tre lager, 2st i underdelen och samma komfort som Birka överst i plymån.

Resårmadrassen har latexstoppning på liggytan vilket får sängen att kännas extra lyxig. Dubbelstickningen ger sängen ett extra lyft och det där lilla extra för den som har ett öga för detaljer. Underbädden har en vacker trälist i massiv ek. 

Finns i fyra komforter, Mjuk, Medium, Fast och Extra Fast. Rekommenderad bäddmadrass till sängen är Talalay Wool, en bäddmadrass av Talalay-latexkärna omsvept av härligt ventilerande ull och bomullstretchtyg närmast kroppen. Sängen levereras med helkassett.

 

 

kontinentalsäng
symboler för säng

Storlek

120 x 200 cm

140 x 200 cm

160 x 200 cm

180 x 200 cm

210 x 200 cm

Går även att få i 210 cm längd, inga andra specialmått.

 

Komfort

Mjuk

Medium

Fast

Extra Fast

Pocketzoner

7

Resårlager

3

Tygfärger

Tygkollektion Standard

adelsö

tärnsjö edition

7 zoner

limiterad modell i 99st numrerade exemplar

 

Viking Beds initierade samarbetet med Tärnsjö Garveri i syfte att utmana vårt eget hantverkskunnande och samtidigt hedra en anrik svensk tradition av företag med lokal förankring och stort kunnande. Tärnsjö Garveri levererar sitt läder till flera skandinaviska möbeltillverkare med högt anseende vilket gjorde oss nyfikna på hur Viking Beds skulle kunna hitta ett sätt att inkorporera lädret tillsammans med vår nya toppmodell Adelsö Continental. Svaret blev en unik säng med en exklusiv bård i vegetabiliskt mörkbrunt läder på sängens bottnar och helt läderklädda sängben.

Bården i läder sys på bolstret i Viking Beds fabrik i småländska Ekenässjön medan benen kläs
in i läder av skickliga hantverkare hos Tärnsjö Garveri. Även huvudgaveln har samma bård på
kortsidorna i syfte att få ett enhetligt uttryck längs med hela långsidorna. Utöver de unika detaljerna i läder är sängen klädd i ett möbeltyg i 100% slitstarkt linne med rejäl textur i syfte att matcha sängens övriga attribut. Även huvudgavel och gavelkuddar är klädda samma möbeltyg för att skapa en enhetlig möbel. Tärnsjö Edition tillverkas i 99st numrerade exemplar vilket tydliggörs med en unik märkning av varje säng.

kontinentalsäng
symboler för säng

Storlek

180 x 200 cm

180 x 210 cm

 

Komfort

Mjuk

Medium

Fast

Extra Fast

Pocketzoner

7

Resårlager

3

Tygfärger

1

Tygfärger

Bäddmadrasser

Bäddmadrassen påverkar komforten mer än du tror. Viking har bäddmadrasser av polyeter och latex.

Tillbehör

Sätt din personliga stil på sängen och sovrummet med våra snygga och praktiska tillbehör.

Hitta återförsäljare

Våra sängar och tillbehör finner du hos flertalet ledande återförsäljare i Sverige.