Räkna zoner

för en bättre komfort

Sängen med flest zoner behöver nödvändigtvis inte vara den bästa för just din kropp. Men en säng som anpassar sig bättre efter kroppen, innebär nästan alltid en skönare sömn. Därför har de flesta av våra sängar det övre resårlagret indelat i olika zoner. Resårerna i dessa zoner är anpassade efter kroppens anatomi och ger mer eller mindre stöd utmed madrassens längd. På så sätt hjälper madrassen dig att sova i en ergonomiskt riktig kroppsställning. Men det kan som sagt vara så att en säng utan zoner passar just din kropp allra bäst. Därför måste du provligga och känna efter ordentligt innan du bestämmer dig.

 

7 ZONER
Våra finaste sängar har pocketresårer med 7 zoner som är anpassade efter varje enskild del av din kropp. Zonerna ger till exempel mindre stöd i huvud/axel-och höftpartiet och ger samtidigt mer stöd vid midjan och svanken för att din rygg skall bli helt rak när du sover på sidan.

 

5 ZONER
Här har vi slagit ihop bålen och midjans zoner, samt lårens och knänas zoner. Något som ger en zonindelning som passar perfekt för dig med lite bredare midja och höft.

 

3 ZONER
Jämfört med 5 zoner har vi här slagit ihop ytterligare två zoner och sängen indelas och anpassas efter överkropp, höfter och ben – något som brukar passa ypperligt för den med kraftiga eller ömma axlar.

 

SÄNG UTAN ZONER
I en säng utan zoner ger alla resårer lika mycket motstånd över hela sängen, vilket en del föredrar. Men eftersom även våra sängar utan zoner har pocketresår närmast kroppen ger dessa en mycket god följsamhet.

Zoner

Zoner

Ju fler zoner du har, desto
bättre anpassar sig madrassen efter din kropp

Zoner